Opret kalender
Du skal starte med at oprette en ny kalender (hvis ikke du allerede har gjort dette).
Log ind som webmaster og tilgå kontrolpanelet (tilføj /login eller /dashboard til URL, f.eks. https://minforening.srv114.wexohosting.com/login)

Her vælger du 'Tilføj Kalender' under 'Kalender & Begivenheder':
Tilføj_Kalender.png (56.38 KiB) Vist 77464 gange
Giv din kalender et navn (så du kan finde den senere) og klik 'Gem Kalender' knappen.
(Lad 'Flere Detaljer stå på 'Link ikke til en "Flere detaljer" side.'. Læs Avanceret afsnittet nederst for mere info om denne.)
Kalenderen er nu oprettet.

Kalender RSS Feed
Hvis du ønsker at din kalender automatisk skal oprette begivenheder baseret på et RSS feed, kan der tilføjes et link til det ønskede feed. Hvis du f.eks ønsker at synkronisere denne kalender, med din jægerforening kalender, skal du tilføje den sti som du kan se på billedet, men udskifte "Jagtforening" med navnet på din jagtforening. Hvis der fremgår mellemrum i navnet på din jægerforening skal du udskifte disse med "%20".
Eksempel: "Jagtforening%20og%20omegn".

Ting at huske på:
  • Kalendere der bruger RSS feed bliver automatisk opdateret hver anden time, hvis du ønsker en opdatering med det samme skal du blot gemme kalenderen
  • På kalendere der bruger RSS feed kan der ikke oprettes manuelle begivenheder, disse vil blive slettet hver gang kalenderen opdatere
Tilføj begivenheder
For at tilføje begivenheder til kalenderen klikkes blot 'Tilføj Begivenhed' knappen under under 'Kalender & Begivenheder' -> 'Vis Kalender'.
Vælg din nye kalender i drop down menuen hvis ikke den allerede er valgt:
add_event.png (22.64 KiB) Vist 95881 gange
Dette åbner et pop-up vindue hvor du kan indtaste Navn, Beskrivelse og Dato på begivenheden:
add_event_content.png (49 KiB) Vist 95881 gange
Tryk 'Udgiv Begivenhed' for at tilføje begivenheden til kalenderen (Gem & Luk gemmer begivenheden, men den er ikke synlig på hjemmesiden før den er blevet udgivet)

Tilføje kalender til hjemmesiden
Men du er logget ind som webmaster navigerer du til den side hvor du ønsker at indsætte en kalender.

Fremgangsmåde:
  • Tryk 'plus ikonet' øverst i venstre hjørne
  • Scroll ned til 'Kalender og Begivenheder'. Her er der 3 typer kalder blokke. Kalender, som er den alm. månedskalender visning. Begivenhedsliste, som viser begivenhederne som en liste med dato og indhold (ligeson et RSS feed), Kalender Begivenhed, som viser en enkelt begivenhed
  • Vælg den blok du ønsker og træk den ud på den ønskede position på siden. I dette eksempel bruges den alm. kalender blok
  • Dette åbner et pop-up vindue hvor du kan indstille visningen som du ønsker.
    Under Datakilde->Kalender vælger du den kalender du vil bruge (evt. den du oprettede tidligere).
    Under Vis indstillinger->Vis Typer vælges de kalender typer du ønsker brugeren skal kunne skifte imellem (Vælg evt. Måned, Uge og List År).
    Under Lightbox vælges de oplysninger der skal være synlig ved klik på en begivenhed.
    add_calendar_lightbox.png (20.67 KiB) Vist 95881 gange
    Vigtigt. Hvis ikke der vælges noget her sker der ikke noget ved klik på begivenheden...
    Du kan dog konfigurere kalenderen til at hver begivenhed er et link til en side, se Avanceret afsnittet nederst på denne side.
  • Tryk 'Tilføj' knappen og kalenderen er ny tilføjet til siden (preview er deaktiveret i redigeringstilstand, så kalenderen er først synlig når du har publiseret ændringerne)
  • Publicer ændringerne ved at trykke 'Blyant' ikonet øverst i venstre hjørne og tryk 'Offentliggør Ændringer'
Avanceret
Under oprettelse eller redigering af en kalender i kontrolpanelet -> 'Kalender & Begivenheder' er der et punkt der hedder 'Flere Detaljer'.
Hvis ikke man vil nøjes med den 'Lightbox' pop-up der er på std. kalenderen med beskrivelse og dato på begivenheden, men i stedet ønsker at begivenheder skal linke til en ny side, kan man ændre denne indstilling.
add_calendar_more_details.png (19.89 KiB) Vist 95881 gange
Link ikke til en "Flere detaljer" side.
Standard indstilling, og giver sammen med 'Lightbox' en nem måde at håndtere kalenderen på.

Opret og link til en ny "Flere detaljer" side.
Hver begivenhed får sin egen side og klik på begiveheden i kalenderen sender brugeren til denne side.
Kan også bruges med Lightbox som så vises først og bruger kan klikke videre til begivenhedssiden.

Link til en eksisterende side
Giver mulighed for at linke til en eksisterende side på hjemmesiden (ikke til andre hjemmesider, ønskes dette så indsæt et link i begivenhedens beskrivelse).
Kan også bruges med Lightbox som så vises først og bruger kan klikke videre til link siden.Billede
VEDHÆFTEDE FILER
add_calendar.png (50.03 KiB) Vist 95881 gange